Vaccinatie tegen COVID-19 hervat – Huisartsen Schilderskwartier – Woerden
Header afbeelding
Huisartsen Schilderskwartier
Rubensstraat 54a 3443 GG
Woerden

Terug naar overzicht

Vaccinatie tegen COVID-19 hervat

Het ministerie van VWS heeft besloten dat het vaccineren met het AstraZeneca-vaccinweer mag doorgaan. Uit extra onderzoek is gebleken dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is, en dat de voordelen in de vorm van bescherming tegen het coronavirus vele malen groter zijn dan de risico’s.
Dit betekent dat onze praktijk binnenkort kan starten met vaccineren van mensen die geboren zijn in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger) en mensen met het syndroom van Down die thuis wonen.

Heeft u van ons eerder een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie?
Dan ontvangt uw van ons deze week een brief via uw e-mail of per post.  De oorspronkelijke (maar geannuleerder afspraak ) van vrijdag 19 maart, is 1 week verzet naar: Vrijdag 26 maart bij De Hall.    U krijgt dan het vaccin van AstraZeneca.
U moet  de oproepkaart van 19 maart  meenemen, het tijdsblok waarin u gepland stond op 19 maart is hetzelfde voor 26 maart, ook een ingevulde gezondheidsverklaring moet u meenemen.
Belangrijk! Alleen de mensen die eerder van ons een oproep voor 19 maart ontvingen, komen nu op 26 maart in aanmerking voor vaccinatie. Alle andere patienten moeten wachten totdat zij zelf een oproep krijgen. Het heeft geen zin om hierover de praktijk te bellen, als u nog niet aan de beurt bent, omdat wij niet meer vaccins geleverd krijgen.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

Publicatiedatum: 19-03-2021