Ontwikkelingen Coronavirus V (persbericht gezamenlijk spreekuur huisartsen) – Huisartsen Schilderskwartier – Woerden
Header afbeelding
Huisartsen Schilderskwartier
Rubensstraat 54a 3443 GG
Woerden

Terug naar overzicht

Ontwikkelingen Coronavirus V (persbericht gezamenlijk spreekuur huisartsen)

PERSBERICHT: Gezamenlijk huisartsenspreekuur voor patiënten verdacht van een Coronabesmetting

Patiënten uit Woerden, Kamerik en Zegveld die mogelijk besmet zijn met het Coronavirus en niet-uitstelbare zorg van de huisarts nodig hebben, worden sinds maandag 30 maart 2020 gezien op één locatie: Medisch Centrum Molenvliet (MCM). Huisartsen uit deze 3 plaatsen zijn per toerbeurt aanwezig in het centrum.

Afspraak maken
Een patiënt die gezondheidsklachten heeft, neemt volgens de normale route contact op met de eigen huisartsenpraktijk. Hij (of zij) krijgt een afspraak bij de huisarts op Medisch Centrum Molenvliet als de assistente van de eigen huisarts een consult noodzakelijk acht en er een mogelijkheid bestaat dat de patiënt besmet is met het Coronavirus. Heeft een patiënt geen klachten passend bij een besmetting met Coronavirus, maar is een consult bij de huisarts wel noodzakelijk, dan vindt dat consult in de eigen huisartsenpraktijk plaats. Zonder afspraak kan een patiënt niet terecht bij Medisch Centrum Molenvliet.

Veilige omgeving
Om een veilige omgeving in Medisch Centrum Molenvliet te kunnen garanderen, zijn de volgende maatregelen van kracht. Patiënten wordt bij binnenkomst gevraagd hun handen te reinigen met handalcohol, aanwezig in de praktijk. Voor hoestende patiënten zijn mondkapjes beschikbaar. Het aantal zitplaatsen in de wachtkamer is sterk beperkt: patiënten wachten, voor zover mogelijk, buiten de praktijk (bijvoorbeeld in de auto). Begeleiders wordt gevraagd om sowieso buiten de praktijk de blijven.
De huisartsen in het centrum werken met volledige bescherming, dat wil zeggen met een beschermende jas, mondmasker, handschoenen en een spatbril.

Waarom een centrale plek?
Door het invoeren van dit gezamenlijke spreekuur kunnen alle genoemde huisartsen hun eigen praktijk vrij houden van besmetting met het Coronavirus. Daarnaast kan de huisartsengroep zo fors besparen op het gebruik van schaarse beschermingsmiddelen en wordt de kans op overdracht van het virus in Woerden, Kamerik en Zegveld zoveel mogelijk beperkt.

 

Publicatiedatum: 30-03-2020