Ontwikkelingen Coronavirus IV (persbericht Hart voor Woerden) – Huisartsen Schilderskwartier – Woerden
Header afbeelding
Huisartsen Schilderskwartier
Rubensstraat 54a 3443 GG
Woerden

Terug naar overzicht

Ontwikkelingen Coronavirus IV (persbericht Hart voor Woerden)

Persbericht

Hart voor Woerden en Buurtwerk zetten zich samen in om inwoners van de gemeente Woerden te helpen met praktische en sociale problemen door de uitbraak van het Coronavirus.

We hebben samen een basisinfrastructuur opgezet zodat

  • –  Inwoners met een hulpvraag die vraag kunnen stellen
  • –  Vrijwilligersorganisaties hun aanbod en hun vraag online kunnen publiceren
  • –  Individuele vrijwilligers hun hulpaanbod kunnen publiceren
  • –  Inwoners hun wijk- of buurtinitiatief onder de aandacht kunnen brengen
  • –  Vraag en aanbod gematcht kan worden door inwoners zelf
  • –  Vraag en aanbod gematcht kan worden door inwoners zelf en door onze medewerkersConcreet betekent dit voor inwoners:Inwoners kunnen op de website www.woerdenvoorelkaar.nl een hulpaanbod plaatsen. Ook hulp vanuit vrijwilligersorganisaties en bewonersinitiatieven wordt op de site geplaatst.Inwoners die hulp nodig hebben kunnen met hun vraag op de website terecht. De website Woerdenvoorelkaar.nl. is daarvoor uitgebreid met een onderdeel ‘corona’ (https://www.woerdenvoorelkaar.nl/coronahulp -kom-in-actie).Inwoners kunnen zelf hun vraag plaatsen of hulp vinden via het aanbod van vrijwilligers. Voor mensen die niet zo digitaal vaardig zijn plaatsen Hart voor Woerden en Buurtwerk de vraag op de site of wordt er op een andere manier een koppeling gemaakt.Hart voor Woerden en Buurtwerk zijn hiervoor elke werkdag telefonisch van 10.00 uur tot 14.00 uur bereikbaarviatelefoonnummer0348421101. Eenemailsturenkandoorlopendvia info@hartvoorwoerden.nlWe houden te allen tijde de richtlijnen van het RIVM aan. We ontmoedigen fysieke ontmoetingen en bemoedigen hulp op een andere manier: telefonisch, online, schriftelijk, in gebaar en woord .OverHart voorWoerden

Hart voor Woerden is hét Centrum voor vrijwillige inzet in de gemeente Woerden en ondersteunt vrijwilligers en organisaties op allerlei gebied.

Over Buurtwerk

Buurtwerk ondersteunt wijk- en inwonersinitiatieven in Woerden met de inzet van buurtverbinders. Buurtwerk voert het jongerenwerk uit in Woerden.

Noot voor de redactie: VoormeerinformatiekuntubellenmetRolfdeJong,projectleiderBuurtwerkvia 0683251834 of

rolf.dejong@buurtwerk.nl

Of met Ellen Vossen, coordinator Hart voor Woerden via 0621169074 of

e.vossen@hartvoorwoerden.nl

Publicatiedatum: 28-03-2020