Ontwikkelingen Coronavirus II – Huisartsen Schilderskwartier – Woerden
Header afbeelding
Huisartsen Schilderskwartier
Rubensstraat 54a 3443 GG
Woerden

Terug naar overzicht

Ontwikkelingen Coronavirus II

Het is duidelijk geworden dan de Coronavirus-epidemie zich uitbreidt. De overheid heeft in verband hiermee maatregelen aangekondigd. Ook onze huisartsenpraktijk zal, ten behoeve van de voorkoming van verspreiding van het virus, een aantal maatregelen nemen. Belangrijk hierbij is dat we het aantal fysieke contacten tussen mensen zoveel mogelijk willen beperken.

Met ingang van maandag 16 maart geldt het volgende;

-we vragen mensen niet zonder telefonisch overleg naar de praktijk te komen. Dus kom niet naar de praktijk om een afspraak te maken, maar bel eerst. Verwijsbriefjes en dergelijke zullen naar u worden opgestuurd (digitaal of per post) en herhaalrecepten kunt u aanvragen via de apotheek of onze receptenlijn. Houdt er rekening mee dat apotheken medicatie waarschijnlijk thuis gaan bezorgen, in ieder geval de Service-apotheek is fysiek gesloten. Zij bezorgen thuis of via de 24-uursvoorziening.

– controles op chronische ziektes zullen zoveel mogelijk worden uitgesteld of omgezet worden naar telefonische afspraken. Als u echter al een afspraak heeft staan, dan gaat deze door of uw wordt gebeld. Dit geldt ook voor visites aan huis. Daarnaast zullen wij -uit noodzaak- visites aan kwetsbare mensen zoveel mogelijk tot het minimum beperken.

– het blijft mogelijk om voor acute kwalen een afspraak op het spreekuur te maken. Toch zullen we zoveel mogelijk streven naar telefonische afspraken of afspraken via e-consultatie, via deze website.

– we wijzen u graag op de websites www.thuisarts.nl en www.rivm.nl voor informatie als er sprake is van luchtwegklachten die mogelijk te maken hebben met het Coronavirus. Voor vragen kunt eventueel natuurlijk ook terecht bij ons door vragen te stellen via middels een e-consult of door de assistente te bellen. We zullen terughoudend zijn met het aanbieden van spreekuurplekken als er sprake is van lichte luchtwegklachten. Indien een consult nodig is zult u uitgenodigd worden voor een speciaal ingericht luchtwegspreekuur, op afspraak, elke dag op de Jan Steenstraat 5. Voor dit spreekuur betrachten wij de nodige beschermende, hygienische maatregelen.

– om zo min mogelijk mensen in de wachtkamer te laten wachten zullen we strenger dan normaal de grens van 10 minuten voor een consult hanteren en 20 minuten voor een dubbel consult. Overigens zullen mensen met luchtwegklachten, mogelijk veroorzaakt door het coronavirus, nooit op een reguliere spreekuurplek uitgenodigd worden. Onze assistentes triageren streng wie er naar het spreekuur kan komen.

– zie tevens het nieuwsbericht van 1 maart Ontwikkelingen Coronavirus I

 

Publicatiedatum: 13-03-2020